• İçeriğe geç
  • Ana yönlendirmeye ve giriş yapmaya geç

Gezinme görünüm arama

Gezinme

  • Biyografi
  • Makaleler
  • Kitaplar
  • Aktüel
  • İletişim

Arama

Menü

  • Anasayfa
  • Özgeçmiş
  • Makaleleri
  • Kitapları
  • Aktüel Yazılar
  • Bağlantılar
  • Şiirler

Avrupa'nın Karanlık Tarihi

Ayrıntılar
Gösterim: 22481

 ŞİDDET BATIDAN DOĞAR 

“Şiddet, Avrupa’nın Tanrısıdır.”der Cemil Meriç “Bu Ülke” adlı eserinde. Meriç’e göre çağdaş Avrupa’nın en insancı filozofları bile şiddete âşıktır. Avrupalı    şiddeti savunur ve insanoğlunun alınyazısı gibi görür. Yunan, İskandinav ve Germen destanlarının çoğu cinayet yıllıklarından başka bir şey değildir.

Devamını oku...

Osmanlı'da Kardeş Katli Meselesi

Ayrıntılar
Gösterim: 20694

 

“Osmanlı Devletinde kardeş katli meselesi çok tartışmalara yol açmış çok mühim bir meseledir.

Devamını oku...

İstanbul'a Türk Mührü

Ayrıntılar
Gösterim: 20112

Fatih Sultan Mehmed, henüz 21 yaşın­da olmasına rağmen âlim, akıllı, idarede ma­hir, hareketli, hikmetle dolu adil bir padi­şahtı. Hükümdarlığın ve cihangirliğin yüksek meziyetlerini uhdesinde toplamıştı.

Devamını oku...

Batı Uygarlığı İslam Medeniyetinin Çoçuğudur

Ayrıntılar
Gösterim: 20913


İlimler tarihi konusunda dünyanın sayılı isimlerinden Prof. Dr. Fuat Sezgin Almanya'da görev yapıyor. Modern dünyanın temelini İslam alimlerinin attığını söyleyen Sezgin, geçtiğimiz günlerde Türkiye'deydi.
Almanya"daki Türk profesör Fuat Sezgin dünyanın en ünlü ilimler tarihi uzmanlarından.

Devamını oku...

1915'te Ermenilere Ne Oldu ?

Ayrıntılar
Gösterim: 18823
1915'TE ERMENİLERE NE OLDU ?
 
I.Cihan Harbi, insanlık için büyük felâketlere yol açtı. Asırlardır sükûnet içinde yaşayan Osmanlı halkları ise, en büyük acıyı çekti.

Ermeniler, Osmanlılarda millet sistemi içinde mütalaa edilen Ortodoks ve Yahudilerle beraber üç gayrımilletten birisidir. Anadolu’nun yeni hâkimleriyle sağladıkları uyum sebebiyle, “millet-i sâdıka” diye anıldı. Osmanlı kayıtlarına göre 1914 senesinde Osmanlı ülkesindeki Ermeni nüfusu 67 bini Katolik olmak üzere 1.230.000 civarında idi (nüfusun % 6,6’sı). 1908 yılında Osmanlı parlamentosunda 14 Ermeni mebus bulunuyordu.

Devamını oku...

Anadolu'nun Fethi ve Türkleşmesi

Ayrıntılar
Gösterim: 555

Anadolu'nun Fethi ve Türkleşmesi / Prof. Dr. Mustafa Kafalı


 

Onbirinci Yüzyıl Türk tarihinin en mühim dönüm noktası olarak kabul edilir. Zirâ bu zamana gelinceye kadar Orta Asya'dan batıya doğru gelişen Türk fütûhat geleneği, yedi yüzyıl boyunca hep Hazar ve Karadeniz'in kuzeyindeki bozkırları takip ederek Tuna havzasına uzanmıştı. Ancak Hazar ve Kara Denizlerin kuzeyinden Balkanlara doğru fütûhatları yapan bu Türk kavimlerinden bilhassa Hunlar, Sabarlar ve Hazarlar, Derbent üzerinden Ön Asya'ya girerek Azerbaycan ve Anadolu'yu da ellerinde tutmaya çalışacaklardır.

Devamını oku...

Haçlı Seferleri ve Türkler

Ayrıntılar
Gösterim: 582

Haçlı Seferleri ve Türkler / Prof. Dr. Işın Demirkent


 

Haçlı Seferleri, 11. yüzyılın sonlarında Avrupa dünyasının "Kudüs'ü kurtarma" sloganı ile, Türkleri Anadolu'dan atmak ve bütün Yakın Doğu'yu ele geçirmek için başlattığı siyasî amaçlı askerî bir harekettir. Bu hareket, 1096 yılında başlayan Birinci Sefer ile 1291'de Lâtin Hıristiyanların Doğu'da son merkezleri olan Akkâ'dan çıkarılmalarına kadar süren yaklaşık iki yüzyıllık bir dönemi kapsar. Bu dönem içinde dokuz büyük sefer yapılmış, bu seferler arasında bazı küçük girişimler de olmuştur. Daha sonra Türk-İslâm dünyasına karşı yapılan bütün savaşlar da bu anlamda değerlendirilmiştir.

Devamını oku...

Yunus Emre

Ayrıntılar
Gösterim: 596

Yûnus Emre 


 

Türk milletinin yüzyıllar içinde yetiştirmiş olduğu en büyük şahsiyetlerden birisi olan Yûnus Emre, İslam'ın getirdiği irfan nûru ve Türk milletinin asırlar içinde geliştirdiği millî kültür unsurlarıyla aydınlanan bir mutasavvıf şairdir. O, yazmış olduğu ilâhîlerle aşkımıza ses, ölü gönüllerimize nefes olmuş âbidevî bir insandır. Bu müstesna ve güzel insanın Allah aşkıyla donanan üstün fikirleri ve geniş şöhretine rağmen hayatı hakkındaki bilgilerimiz çok azdır. Anadolu'nun bağrında pek çok mezar bırakarak gerçek mezarını gizleyen; kendisini, sevenlerinin kalbinde sırlayan Yûnus Emre'nin hayatını, vefatından çok sonraları yazılmış menâkıbından çıkarabilmekteyiz.

Devamını oku...

Tarihte Devletler ve Hükümdarlar

Ayrıntılar
Gösterim: 2516

TARİHTE  DEVLETLER ve HÜKÜMDARLAR KRONOLOJİSİ

 

İSLAM DEVLETİ

Hz.Muhammed (S.A.V.)  571-632
Hz.Ebubekir                   632-634
Hz.Ömer                       634-644
Hz.Osman                     644-656
Hz.Ali                            656-661

 

Devamını oku...

Müslümanların Dünyayı Değiştiren 20 İcadı

Ayrıntılar
Gösterim: 28308

 

 

 


Avrupa'da Müslüman göçmenlerin entegrasyonu konusu gündemin en üst sıralarında yer alırken İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent Müslüman mucitlerin Avrupa'yı ve dünyayı nasıl değiştirdiğini anlatan bir haber yayınladı. 

Devamını oku...

Sultan Abdülhamid'in Hatıraları Nerede ?

Ayrıntılar
Gösterim: 12115

 

 

 


Geçenlerde bir bilgi yarışmasında, Sultan Hamid’in Latin harflerini düşünen ilk padişah olduğu iddia edildi. Sultan Hamid’e atfedilmiş hâtıralara dayanan bu iddianın aslı yoktur. Sultan Hamid’in Hâtıraları adıyla neşredilen kitapların içyüzü başkadır.

Devamını oku...

Şehzade Mustafa'nın 461 Yıldır Unutulamayan Ölümü

Ayrıntılar
Gösterim: 11752

 

Kanunî’nin oğlu Şehzâde Mustafa’nın öldürülmesi Osmanlı tarihinin bugüne kadar unutulmayan en acı hadiselerinden biridir.

 

 

Devamını oku...

Rönesansı Bizans Değil Endülüs Tetikledi

Ayrıntılar
Gösterim: 11630

İstanbul'un fethi ile birlikte Bizans'tan İtalya'ya kaçan bilim adamı ve düşünürlerin Rönesans'a ön ayak olduğu görüşü zannedildiği gibi sadece bize özgü hamasetle değil, Batı'nın 'aidiyet' arayışıyla da ilişkili. İlişkili olmayan ise İstanbul'un fethi ve Rönesans.

Devamını oku...

Sunan: Joomla!®